eko-eko Projekti

Poduzetnički duh Močićana

Učenici PŠ Močići su nas još jednom uspjeli pozitivno iznenaditi svojim poduzetničkim pothvatima, a nadasve kreativnošću i marljivošću kojom odiše svaki njihov zadatak, u ovom slučaju projekt na kojem su radili dvije pune školske godine.

Učenici PŠ Močići su dvije školske godine provodili projekt pod nazivom Poduzetništvo u razrednoj nastavi koji je za cilj imao razvijati organizacijske i upravljačke sposobnosti, sposobnost donošenja odluka, postavljanje ciljeva, rješavanje problema, timskog rada, komunikacijskih kao i prezentacijskih vještina.

Projekt su provodili u tri domene: promišljaj poduzetnički, djeluj poduzetnički te ekonomska i financijska pismenost.

Melem i kantarionovo ulje
Kapice od vunice s lavandom
Kad se vrijedne ruke slože, sve se može!

Kroz projekt su izrađivali kapice od vunice s lavandom, obrali su masline koje se nalaze oko njihove škole. Obrane masline su kao i svi pravi uljari odnijeli u uljaru, obrali su gospinu travu od koje su napravili kantarionovo ulje, a zatim od kantarionova ulja i pčelinjeg voska pravili melem. Sve je ovo vrlo zahtjevan proces koji zahtijeva stručnost te veliko strpljenje i predan rad čega ovim učenicima i njihovoj učiteljici Ani Ćapin nije falilo.

Kako nisu mogli održati već tradicionalni sajam na Cvjetnicu zbog epidemioloških mjera, proizvode su ponudili roditeljima i mještanima koji su prepoznali njihov trud i rad te ga dobrovoljnim prihodima i nagradili. Prikupili su značajna financijska sredstva od kojih su dio donirali za potrebe bolesnog prijatelja iz Konavala, a dio su upotrijebili za nabavku potrebnih materijalnih sredstava i daljnji rad i kreativnost njihove škole. Učiteljica nam je rekla da su odnos prema radu i suradnja bili na visokom nivou, odgojno-obrazovni ciljevi ostvareni, a učenici zadovoljni realizacijom projekta, a nadasve svim naučenim kroz ove dvije godine.

Napisala: Anja Klečak, 8. c

Similar Posts