Školski kreativci Tema broja

Nove aktivnosti u našoj školi – koju birate?

Od ove školske godine imamo brojne nove izvannastavne aktivnosti u našoj školi. Aktivnosti su osmislile učiteljice od 1. do 3. razreda Matične škole, a sve se odvijaju isti dan i isti sat tako da omoguće učenicima svih razreda izabrati onu aktivnost u kojoj se najbolje pronalaze, odnosno da nisu usmjereni samo na aktivnost koju vodi njihova učiteljica. U nastavku teksta ćemo predstaviti te aktivnosti.

Mali zbor

Ove školske godine u našoj školi osnovali smo veseli zbor kojem su se priključili učenici od 1. do 3. razreda te smo ga nazvali Mali zbor. Svakoga petka okupljamo se kako bi se s pjesmom proveselili i nešto novo naučili. Zajedno se trudimo i učimo što smo i pokazali na Božićnoj priredbi na koju smo jako ponosni. Uz pomoć učiteljice Marije Puljić izveli smo pjesme Visom leteć i Četiri adventske svijeće. Veselimo se svakoj probi zbora i jedva čekamo novu priredbu da pokažemo što smo sve naučili. 

Mali zbor na božićnoj priredbi 2022. godine

Čarobna vunica

Svakom djetetu trebaju novi izazovi s kojima će rasti – ove školske godine to je rad s vunom i mogućnostima koje ona pruža. Razvoj kreativnih sposobnosti učenika, smisla za lijepo, druženje i zabava inspiracija su učiteljici Mariji Vlahusin koja je ove školske godine pokrenula izvannastavnu aktivnost koja se zove Čarobna vunica, a učenici tamo ni manje ni više nego izrađuju ukrase i razne druge stvari od vune.

Likovna grupa

Učenicima do četvrtog razreda je i dalje jedna od najdražih aktivnosti crtanje i oslikavanje tako da je Likovna grupa očekivana i rado posjećena, a vodi ju učiteljica Petra Kušar.

Igre koncentracije

Poteškoće s pažnjom i koncentracijom su vrlo česte kod djece. Njihova pažnja je kratkog vijeka i jako im se teško usredotočiti na neku aktivnost ili zadatak. Koncentracija i pažnja postaju jako važne kada dijete krene u školu.

Zbog toga su se učiteljice Marijana Novak i Maja Vlahušić odlučile na izvannastavnu aktivnost Igre koncentracije, kako bi kroz jednostavne aktivnosti i igre pomogle učenicima poboljšati koncentraciju.

Do sada su učenici pozitivno reagirali na razne igre i vesele se svakom novom satu izvannastavnih aktivnosti.

Mali istraživači

Mali istraživači su osmišljeni s ciljem poticanja razvoja znanstvenog mišljenja i iskustvenog
učenja. Aktivnost je namijenjena učenicima koji pokazuju interes za istraživanjem STEM područja,
onima koji vole prirodu i istraživanja u prirodi. Učenici izvodeći različite eksperimente i istražujući
na internetu, uz pomoć učiteljice, uče o mnogim zanimljivim i aktualnim stvarima. Do sada smo
proučavali sljedeća pitanja: “Zašto lišće mijenja boju na jesen?”, “Koji su papirnati ručnici
najkvalitetniji?”, “Kako nastaju vulkani?”, “Zašto je važno prati ruke i je li bolji sapun ili dezinfekcijski gel?
(eksperiment s kruhom)”, “Kako funkcionira Morseov kod?”, “Kako se izrađuje plastelin?”, “Koji su sve katarski stadioni?”, “Koje sve tvari privlače magnet?” i “Što je magija refleksije?”. Učenici su pokazali izrazit interes za navedene aktivnosti, a najviše im se svidio eksperiment s vulkanima.

Similar Posts