Iz knjižnice Tema broja Veliki odmor

Anja preporučuje što čitati u slobodno vrijeme

Iz knjižnice Vam donosimo 22 naslova svih žanrova u kojima ćete sigurno pronaći jedan za sebe. Ugodno čitanje! Većinu knjige možete zatražiti u knjižnici. Nadamo se da smo Vam pomogli 🙂

Obožavateljica, Rainbow Rowell

Iza zatvorenih vrata, B.A.Paris

P.S. Još uvijek te volim, Jenny Han

Knjige Davida Walliamsa

Podrum, Natasha Preston

Ja, Zeus, i ekipa s Olimpa, Trank Schwieger

Knjige Colleen Hoover

Mjesečarka, R.L.Stine

Dok sam čitala  šestu knjigu iz serije Ulica straha, pitala sam se je li Stine uspio smisliti formulu za stvaranje napete YA priče te ih onda samo ispunjava detaljima. To mi naravno nije važno jer formula radi.
Mayra mjesečari. Ovo stanje dolazi iznenada i pogoršava se kako priča ide dalje. Shvaća da mjesečarenje počinje kada započne svoj posao brige u Ulici straha. Napola uvjerena da je njezin poslodavac vještica, istražuje. U vrijeme kada je poganska/wiccanska religija među tinejdžerima postajala sve popularnija.

Loše cure ne umiru, Katie Alender

Ništa, Janne Teller

13 minuta, Sarah Pinborough

Kažu da svoje prijatelje treba držati blizu, a neprijatelje bliže, ali kad si tinejdžerica, teško ih je razlikovati.

Natasha se ne sjeća kako je te noći završila u ledenoj vodi, ali to zna — nije bila nesreća, niti je bila samoubilačka. Njezine dvije najbliže prijateljice čudno se ponašaju, a Natasha se obraća Becci, najboljoj prijateljici koju je ostavila godinama prije kada je postala popularna, kako bi joj pomogla da shvati što se dogodilo.

Natasha je sigurna da je njeni prijatelji vole. Ali znači li to da je nisu pokušali ubitiŽ? 

Odmah moram reći da je ova knjiga puno više nego što se čini. Atmosfera, priča i odnosi bili su divni i interesanti i na mjestu.  Kada sam je počela čitati iduća tri dana bila je cijeli moj svijet. Preporučam svima.

Najusamljenija cura u cijelom svemiru, Lauren James

Debbie Macomber

Ovaj božični roman prepun je humora, topline, ljubavi i avantura. Kroz roman čitamo priču o Ashley Davidson koja je na putu kući za Božić naletila na komplikacije i bila prisiljena dijeliti automobil s potpunim strancem te priču detektiva koji pokušava uhvatiti i predvidjeti napad terorista.

Pročitala sam ju u jednom danu i opet me vratila u čitanje nakon duže pauze. Smijala sam se cijelo vrijeme i vjerujem kako je ovo roman koji će se svima svidjeti.

Morska zvijezda, Lisa Fipps

Cijeli život Elle je zlostavljana od strane kolega iz razreda i vlastite majke zato što je ”debela cura” i sad joj je dosta te zato čini nešto po tom pitanju u ovom debitantskom romanu napisanom u stihu za djecu. Ovdje pratimo Elle i njeno putovanje prema samootkrivanju, samopoštovanju i ljubavi prema samoj sebi te njenu borbu protiv zlostavljača.

Pročitala sam ovu knjigu u jednom danu. Bila je jako laka, inspirativna i zanimljiva za pročitati, ali i jako tužna i bolna također. Nadam se da će je više ljudi pročitati, bar samo radi poruke i pouke.

Onaj pravi, John Marrs

Mali princ, Antoine de Saint-Exupery

Ljubičasti planet, Anto Gardaš

Tajnovita uvala u Hrvatskoj, Julie Caplin

Volim čitati knjige smještene u različitim zemljama koje govore o ljudima, hrani, ljubavi, novim kulturama i iskustvima,  ali nikada nisam čitala takav tip knjiga o svojoj zemlji. Ugledala sam ovu knjigu na ekskurziji u Zadru i znala sam da ju odmah trebam kupiti. Jednostavno je u tom trenutku bila stvorena za mene, a kako sam je pročitala to se i dokazalo. 
Željela sam, također vidjeti kakvu će perspektivu strani autor imati na Hrvatsku i njezine stanovnike, te sam htjela vidjeti hoće li opisi biti autentični.

Otplovite u prekrasnu Hrvatsku i uživajte u ljetnom suncu, blistavom tirkiznom moru i romansi koja ostaje neizvjesna do posljednjeg trenutka. Nećete je moći ispustiti iz ruku.

The Duke and I, Julia Quinn

Mislim da smo svi već upoznati s Netflixovom serijom Bridgerton koja je očaravajuća adaptcija seijala knjiga Bridgerton. Vojvoda i ja je romantičan roman s radnjom smještenom u 1813. godini te prati razvoj odnose Simona Basseta i Daphne Bridgerton od prijateljstva do lažnog hodanja i dalje. Knjiga je smiješna, zanimljiva i simpatična te sam uživala u pogledu na Regency društvo i na novine Gospođice Whistledown.





Zeleni pas, Nada Mihelčić

Similar Posts