Na terenu

Četvrtaši u posjeti Kneževu dvoru i Franjevačkom samostanu u Pridvorju

U sklopu cjeline Lijepa naša domovino iz Prirode i društva, učenici 4.a i 4.b razreda naše Matične škole posjetili su Knežev dvor i Franjevački samostan sv. Vlaha u Pridvorju.

Istraživanje ljepota našega zavičaja započelo je šetnjom do Kneževa dvora gdje su učenici uživali u lijepom vremenu i slikovitim bojama jeseni. U ovu povijesnu znamenitost primljeni su vrlo srdačno te su, uz kvalitetno predavanje, svojom pozornošću i znatiželjnim upitima oživjeli dašak povijesti ovoga obnovljenoga znamena koji je, prije samo šest godina, 200 godina bio zapušten. 

Učenici su uz pozdrave nastavili svoju avanturu kroz šumu do Samostana. Ispred veličanstvenoga platana, sa osmijehom su dočekani od strane predstavnica Odsjeka za arheologiju koje su najavile uzbudljiv provod.

Svojim vrlo stručno usmenim predavanjem, asistiranjem u digitalnom podvodnom istraživanju, kao i putem likovne radionice, učenici su zaista  obogaćeni znanjem i mnoštvom ideja o kvalitetnijem provođenju svoga slobodnoga vremena.

Trečeći, jer je vrijeme prebrzo proletjelo,  sa vlastitim radovima oslikanima ugljenom i zemljanim bojama, učenici su uskočili u autobus i s oduševljenjem međusobno prepričavali doživljeno, već pitajući kada će opet ići istraživati detaljnije ostala, skrivena, bogatstva svojih Konavala.

Similar Posts