Glazba Najučenici Novitate Poznata lica Zvjezdana prašina

Pobjednička večer naših učenika na prvoj Školoviziji

U subotu, 11. lipnja, u Domu kulture Čilipi, odražana je Školovizija, prvo natjecanje u pjevanju učenika Osnovne škole Cavtat.

Vesela publika imala je priliku uživati i zabaviti se uz dvanaest sjajnih nastupa. Pjevanje je dar izražavanja ljudskog bića, a učitelj glazbene kulture Denis Sarić kroz sve godine nakon višegodišnjeg druženja i vježbanja, uskladio je i pripremio band i učenike pjevače. Pokazalo se to kao primjer povezanosti učenika dviju i više škola, KUD-a iz Čilipa, učitelja i roditelja i konačno cijele zajednice što je hvale vrijedno. U Domu kulture svi su zavrijedili najveći pljesak za odvažnost u dijeljenju ljubavi prema glazbi.

Raspjevana publika

Nastupe je pratio band “Teška vremena” kojeg čine bivši učenici OŠ Cavtat, sadašnji srednjoškolci: Mihael Vezilić, Matija Radović, Ante Krilanović, Luka Kalačić, Nikša Car i Matea Novak.

Nastupe su pratili i članovi stručnog žirija: Marija Bandić, Vlaho Kordić, Jelena Beželj i Sanja Kovačić koji su imali težak zadatak odabira trećeg, drugog i prvog mjesta.

Pobjedničku pjesmu” Jednom kad noć” otpjevao je Petar Bako, učenik 4. razreda.

Petar Bako pjeva pobjedničku pjesmu “Jednom kad noć”

Drugo mjesto pripalo je triju u sastavu učenika 7. razreda Ante Krilanovića, Ivana Puljića i Mattiasa Zamita s pjesmom “Dalmacijo”.

Ante Krilanović, Ivan Puljić i Mattias Zammit izbor su publike za najbolji nastup s pjesmom “Dalmacijo”

Treće mjesto zauzela je učenica 4. razreda, Kiara Lojić, s pjesmom “Hajde da ludujemo”.

Kiara Lojić zauzela je treće mjesto s pjesmom “Hajde da ludujemo”

Posebna kategorija – najbolji nastup po odabiru publike – pripao je pjesmi “Dalmacijo” u sastavu već spomenutog trija.

Plesni studio Lazareti je nastupio s dvije plesne točke, a Marino Baule, učenik 6. razreda, koji je osvojio drugo mjesto na natjecanju “Prvi pljesak” na Grudi, izveo je pjesmu “Podižeš me” i još jednom dirnuo srca prisutnih svojim glazbenim darom.

Pobjednička mjesta dobila su izvrsne nagrade lokalnih obrtnika kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo.

Bila je to sjajna večer, na oduševljenje i zabavu svih prisutnih, posebno učenika naše škole koji su, nakon dvije neobično teške školske godine, dočekali zabavnu, uzbudljivu i nezaboravnu večer.

Izvođači i organizatori zajedno mogu biti ponosni na osjećaju pobjede. Bez rada, uloženog truda i glazbenog talenta ne bi ni bilo ove večeri!

Similar Posts