Na terenu

U zagrljaju sunca u Brotnicama

Učenici 1. do 3. razreda su protekli petak proveli na terenskoj nastavi u konavoskim brdima, točnije u Brotnicama.

Najmlađi članovi naše školske zajednice su petak proveli na terenskoj nastavi u Brotnicama. Obišli su crkvu sv. Luke te razgledali stećke koje su mnogi vidjeli prvi put u životu. Učiteljice su ih upoznale s poviješću Crkve, groblja i zatečenih stećaka.

Marendu su pojeli na gumnu obitelji Martinović gdje su pričali o Konavlima, poljoprivredi i običajima, a kako su gumna od davnina poznata kao mjesta okupljanja i druženja, nije bilo boljeg mjesta za ples od toga. Učiteljice su animirale učenike te su svi zaplesali stari konavoski ples čičak. Učenicima je, vjerujemo, ovo bio najzanimljiviji dio ovog izleta – ples i igra u pržini. Naime, brojni učenici su se s izleta vratili od glave do pete spremni za perilicu rublja, no to ih nije spriječilo da se zabave i da im to bude još jedan “najbolji dan u životu” kako je prokomentirala jedna učenica 2. b razreda.

Ima li što bolje od igre u prirodi?

Meni su stećci jako zanimljivi jer je nečiji rad toliko dugo sačuvan. Bilo mi je jako zanimljivo, dan je bio odličan za šetnju i igru s prijateljima.

Ines Tadić, 2. a

Na putu do Brotnica smo vidjeli znak za zečeve i za snijeg. Dok smo bili na gumnu vidjeli smo kako dimi iz kuća. Ispred smo primijetile dva psa i pijetla. Dan je bio jako lijep!

Kiara Džanković i Kiara Pišonić, 3. b
Veselo svi zabalali

Similar Posts